JOHN GUTHED PHOTOGRAPHY

Blog

Att vara komma till jobbet skall vara som en schlager

jgp_ad_1.jpg

Jag jobbar just nu med ett företags bildbank. Det är kul, svårt, utmanade, minst sagt fluffigt och något av en milstolpe som passerats sedan jag gav mig in i den världen som stavas fotografering. Men de förstår att jag är känsligt lagd, när en självbild som konstnär och låter mig hållas. För detta tackar jag dem. 

Under en diskussion, en om hur det var att komma dit för någon annan och hur man fäster det på näthinnan innan denna någon varit där, nämnde en tredje io sällskapet att de ville att det skulle kännas som att komma hem. 

Nu.

Att komma hem är ett slitet uttryck, men som med alla sådana finns en botten av sanning. Givet att vi tillbringar majoriteten av vår vakna tid på en arbetsplats är det närmast konstigt att kontor inreds som de gör idag. För att inte tala om den nyvakna insikten om att folk hellre jobbar hemma ibland

jgp_ad_3.jpg

Jag tittade mig omkring. Slog ut med armen.  

- Det är en fantastisk idé. Men varför har ni inga bilder på väggarna, frågade jag.

- Va, svarade de.

- Det är ju det vi har hemma? Bilder på oss själva, platser vi varit på, saker vi gjort tillsammans. Varför har vi inte det här? Alla här går ju runt med en mobil, ni reser utomlands hela gänget minst en gång varje år eftersom ni verkar gå som tåget. Ni lär ju ha hur mycket material som helst att jobba med. Varför samlar vi inte alla bilder i en Dropbox, låter mig välja ut de bästa, ställer dem rätt, får dem printade och sedan gör vi  om den här väggen - jag knackade i en tolv meter gråblå vägg intill mig - till ett veritabelt monument över allt ni hunnit med hittils? 

Det blev tyst en stund. 

- Jag har egentligen aldrig tänkt på det, sa den ene plötsligt. Men det är fan ingen dum idé. 

Med det sagt. Har du några minuter över, kolla gärna in min nya printshop för att se om du hittar något till ditt kontor. Hittar du inget, hör av dig så löser vi det. 

jgp_ad_7.jpg
John GuthedComment