JOHN GUTHED PHOTOGRAPHY

Blog

Var jag hittar allt

Men herregud. Var hittar du allt ? Och hur har du tid? 

Om jag kunde fakturera var och en av de som någonsin yttrat den kommentaren hade jag inte behövt jobba mer. Jag hade också haft ganska tråkigt. Men nu kan jag inte det, så istället fakturerar för att leta upp, läsa på, ställa samman, dra slutsatser, berätta så det spelar roll och lämna över till mer begåvade människor än mig att ta den informationen till marknaden och kapitalisera på den (och antagligen tjäna mer pengar än mig på det).  

Men spela roll. Det här är ungefär det roligaste jag gjort i hela mitt liv. 

Av exakt den anledningen och min grundidé om att jag på fullt allvar tror att vara relevans är den enda vägen framåt i ett digitaliserat samhälle, låt mig iallafall dela med mig var jag hittar det jag hittar något av allt jag hittar. Resten för du göra själv. Eller hyra mig för. 

Trots att NASA inte gjort en rymdresa värd namnet på snart 25 år - Var är laserpistolerna? Var är utomjordingarna? Var är de nya världarna? - sitter de inne på en ackumulerad kunskap om människor och tingens ordning som få andra. För övrigt en av många perks med att vara först inom sitt område. Att inte ha koll på vad de delar med sig av är tjänstefel. Detta då vi tydligen har 100 år på oss att hitta en ny planet.

Singularity University - kalla det en tankesmedja, kalla det ett universitet, kalla det ett sätt att legitimera sina vinster. Oavsett vilket är ämnena kring vilka SU centrerat sig galet spännande och förr eller senare kommer du stötra på dem i din vardag. 

Futurism - en sorts Populär Vetenskap, fast om framtiden. Är du det minst nyfiken på vad som sker på laboratorier och R&D avdelningar runt om i världen är futurism världmästare på att ställa samman det så vem som helst förstår vad som händer och vad det kan innebära för dig. 

SCB - ja, du läste rätt. SCB och alla hennes systrar i hela värken är en guldgruva för att förstå vad som händer, då i ljuset på vad som hänt fram tills nu. Det är data, svart på vitt. Här finns allt från medelåldern på förstföderskor, hur många som köpte sommarhus 2015 till antal ensamstående med ett eller flera barn. Ovärderlig. Statista serverar också data enligt samma princip. Our world in data kan också hjälpa till. 

Producthunt - Vi lever i en värld där produkter och tjänster tar en större del av vår vakna tid. Oftast med en föresats att hjälpa oss spara den. Så är inte fallet, men genom att kolla in på Producthunt någon gång om dagen får du en ganska bra bild av vad som händer i utvecklarvärlden. Oavsett om det handlar om kod, redigering, dajtande, trams eller smartare ekonomistyrning får du en överblick och ett antagande kring vad som kommer slå, eftersom siten tillåter sina användare att rösta på vad de gillar. Kul och lättviktigt, framförallt, men given för alla som undrar vad folk gör i sina mobiltelefoner hela dagarna.